Beter slapen binnen 1 week

Beter slapen binnen 1 week

Beter slapen binnen 1 week

‘Coco & Cici’ en ‘Rock Your World’: twee bedrijven, één missie: het verbeteren van de nachtrust. En dus was het plan van de slaap-challenge rondom de internationale Dag van de Slaap op 19 maart 2021 snel gesmeed. Wat dit precies is, hoe je kunt meedoen en wat je kunt winnen (jaja), lees je in deze blog. Stay tuned!

Slapen is van levensbelang

Je kunt waarschijnlijk minder lang zonder slaap dan zonder eten. Lang wakker blijven, lukt je over het algemeen en zonder al te grote moeilijkheden tussen de 24 en 36 uur. Daarna begint het grote gevecht tegen de vermoeidheid. Na 48 uur is de drang om te gaan slapen bijna onweerstaanbaar. En dat is maar goed ook, want slapen is van levensbelang. Tot zover de feiten, ben je al wakker geschud?

Breng yin & yang in balans

We hechten vaak meer waarde aan productiviteit overdag dan aan slaap. Het zijn elkaars tegenpolen maar tegelijkertijd versterken ze elkaar. Want nadat je een nacht goed geslapen hebt en uitgerust wakker wordt, ben je overdag veel productiever en opgewekter. En wanneer je overdag lekker actief bent, bouw je meer slaapdruk op, wat je nachtrust weer ten goede komt. Dit lijkt logisch. Toch is maar liefst 63 procent van de Nederlanders ontevreden over hun slaapkwaliteit. Uit slaaponderzoek komt naar voren dat we over het algemeen wel lang genoeg slapen maar geen goede slapers zijn. Wanneer je niet bijtijds je todo’s afbouwt en meer in rust komt, kom je minder makkelijk in slaap. En die onrust kan ook je nachtrust flink verstoren.

Hanneke (founder van Rock Your World): “Wanneer je actief bent, is vooral je yang-energie aanwezig en actief. Kunnen relaxen en goed slapen, is het werk van je yin-energie. Als de yin- en yang-energie in balans zijn, slaap je als een blok en word je zelfs niet wakker van een volle blaas. Hoe meer stress en zorgen je overdag ervaart, des te belangrijker is het om ’s avonds af te afbouwen en uit te rusten voordat je gaat slapen. Alleen dan vindt de shift plaats van yang-energie naar de yin-modus.”

Je slaapritueel bepaalt hoe je slaapt

De kracht van een slaapritueel

Je slaapritueel bepaalt voor een groot deel hoe je slaapt. Een belangrijk onderdeel hiervan is de sfeer in je slaapkamer. Is het er opgeruimd, staat er een televisie, straalt het een bepaalde rust of luxe uit? Is het licht in je slaapkamer gedimd? Lees je in bed een boek of tuur je op je telefoon? Dit maakt hét verschil voor je slaapkwaliteit.

Hanneke: “Sinds ik het bedlinnen van Coco & Cici heb, heeft mijn hele slaapkamer een upgrade gekregen. Het beddengoed is onwijs zacht en glanzend en gemaakt van natuurlijke materialen. Dat geeft de kamer een veel luxere en rustigere uitstraling. Als ik nu in bed stap, krijg ik vanzelf dat luxe, comfortabele en vrouwelijke gevoel. De stof voelt sensueel zacht en zet meteen je yin-energie ‘aan’. Dat is ook wat een slaapspray doet. Daarom zijn onze producten zo aanvullend op elkaar, iets waar ik heel enthousiast van word. De slaapspray’s of pillow-spray’s bestaan uit verschillende essentiële oliën die je helpen om in je yin-energie te komen en de hectiek van de dag makkelijker achter je te laten. We zijn zo gewend om de yang-energie in onszelf aan te zetten, maar we weten niet goed hoe we de yin-energie in onszelf kunnen activeren.”

Een slaapspray werkt als volgt: je sprayt in de slaapkamer rond, over jezelf heen of boven je bed voordat je gaat slapen. Zodra je de geur ruikt, versterk je je yin-energie en word je vanzelf rustiger en meer ontspannen.

De slaap-challenge

Goed slapen begint op het moment dat je ’s ochtends opstaat

Op 19 maart is het de Dag van de Slaap en op 15 maart start de slaap-challenge. Je krijgt dan elke ochtend een mail met daarin tips & tricks hoe je je slaap kunt verbeteren. Want er zijn zoveel meer dingen die je kunt doen om beter te slapen en uitgerust wakker te worden dan een donkere slaapkamer. Je krijgt meer inzicht in je slaapgedrag en word je bewust hoe sterk bepalend je activiteiten overdag zijn voor je nachtrust. Goed slapen begint al op het tijdstip dat je ’s ochtends opstaat.

Hanneke is de drijvende kracht achter de slaap-challenge: “In de challenge vertel ik je onder andere wat het belang is van elke dag op hetzelfde tijdstip opstaan. En wat de voordelen zijn van vroeger opstaan. De slaap-challenge is voor iedereen geschikt, want je slaap kan altijd nóg beter.”

Hoe goed slaap jij?

Marije en Cathelijne zijn de oprichters van Coco & Cici. Ook zij doen mee met de slaap-challenge. Maar hoe goed slapen zij nu eigenlijk al?

Marije: “Slapen mijn favoriete hobby. En helemaal sinds ik onder een dekbed van Tencel lig. Dat maakt het geheel – ja geloof het of niet – nóg zachter, romiger en luchtiger. Maar… ik heb drie kleine boeven die ‘s nachts soms om de beurt aan mijn bed staan. En overdag ben ik vaak met van alles bezig waardoor mijn slaapritueel er soms bij inschiet. Toch is een slaapritueel heel belangrijk. Je lichaam herkent namelijk de slaaproutines, wat een veilig en ontspannen gevoel geeft en waardoor je dus beter in slaap valt. Ik vind het initiatief van de slaap-challenge geweldig en ben heel nieuwsgierig wat het voor mijn nachtrust gaat doen. Ik ga onder andere een pillow-spray van Rock Your World uitproberen. Geur doet mij altijd zoveel maar ik doe daar nog niks mee in mijn slaaproutine. Dus dat is iets wat ik er graag aan toevoeg.”

Cathelijne: “Ik slaap goed, maar dan ook echt góed. Ik val snel in slaap en word acht uur later pas wakker, zonder wekker. Als kind sliep ik al goed, maar sinds ons tencel beddengoed slaap ik nog dieper en constanter. Maar zeker ook credits voor de diffuser die ik sinds een maand of twee gebruik. Hierin doe ik water en lavendelolie gemixt met nog een andere olie. De waterdamp die wordt verspreid, voorkomt dat de lucht in de slaapkamer uitdroogt, wat het gevolg is van de verwarming of airco. Dankzij de diffuser heb ik geen droge huid meer. En het aroma van de oliën is heerlijk ontspannend.

Wat ik ook merk, is dat ik veel relaxter wakker word wanneer mijn telefoon niet naast me ligt. Ligt die er wel, dan kijk ik er ’s ochtends meteen op en sta ik direct ‘aan’. Weg is dan de chill-modus. Ook de rest van de dag lijkt het of ik dan net iets onrustiger ben. Daarom ga ik tijdens de slaap-challenge voor een schermloze slaapkamer.”

Hanneke: “Ik geef mijn slaap gemiddeld een 7. Ik heb namelijk een peuter die mijn slaapgedrag behoorlijk beïnvloedt. En als ik ’s avonds een webinar geef, weet ik dat ik daarna moeilijker in slaap kom. Dan heb ik meer tijd nodig om die omschakeling te maken. Maar meestal lig ik vroeg in bed, rond een uur of tien. En ik draag een blue-light blocker bril om het blauwe licht van beeldschermen buiten de slaapkamer te houden. Dat helpt mij enorm, want dit blauwe licht verstoort de aanmaak van het slaaphormoon melatonine.”

Winactie

Samen met Rock Your World, Pukka en House of Deeprelax hebben wij een prachtige gift-set samengesteld ter waarde van € 75,- voor de ultieme slaapbeleving:

  • Beauty kussensloop van Coco & Cici.
  • Calming Pillow Spray van Rock Your World.
  • 2 maanden lidmaatschap van House of Deeprelax: onbeperkte toegang tot alle Deeprelax slaap- en energizer meditaties.
  • Night Time Supplement van Pukka, (met biologische kruiden, o.a. Valeriaan).

Deze gift-set kun jij winnen! Hoe?

  1. Schrijf je (gratis) in voor de slaap-challenge via www.rockyourworld.nl
  2. Volg de 4 merken op Instagram: coco_cici_official, rockyourworld.ryw, pukkaherbsnl, houseofdeeprelax.
  3. Extra kans: deel jouw ervaring met de slaap-challenge of jouw beste slaaptip in je story en tag de 4 merken én een vriend(in) die wel wat extra slaap kan gebruiken.

De 5 winnaars worden op 19 maart bekend gemaakt. Doe mee en word ook een happy sleeper.

 Rock Your World

Bij het bedrijf ‘Rock Your World’ denk je misschien niet meteen aan slapen en  een goede nachtrust. Hanneke legt het uit: “Rock Your World staat voor het leven leiden dat jij wilt leiden en doen wat jij het liefste doet. Slaap staat aan de basis hiervan. Je complete levensenergie, zoals je gezondheid en lust for life, verandert na een nacht goed slapen. Je krijgt dan zoveel meer gedaan dan wanneer je moe wakker wordt.”