Hallo Slaap!

Hallo Slaap!

De dag van de slaap

Slapen, één van de fijnste dingen die er bestaan, als het goed gaat.

Slapen en de kwaliteit van slapen worden een steeds belangrijker thema in onze samenleving. De wereld waarin wij leven vraagt meer dan ooit om een nachtrust, waarin het lichaam zich kan herstellen en op kan laden voor de volgende dag.

Beter slapen TENCEL beddengoed

Terug naar de oertijd

Wij denken niet dat onze voorouders de ruimte namen hun slaap eens even te evalueren. Laat staan in de oertijd. In de oertijd was ''de nacht'' voor onze voorouders een cruciaal moment van rust en overleving. De dag en nacht werden strikt bepaald door de zon en de duisternis. Zodra het donker werd, was het tijd om de dagelijkse activiteiten te staken. Slaap was niet alleen een manier om te herstellen, maar ook een strategie om te overleven.De oermens leefde in harmonie met de natuurlijke dag-nachtcyclus. Dat zijn we in de tijd van moderne technologie kwijtgeraakt. 

Met de opkomst van kunstmatig licht veranderde dit natuurlijke patroon en nachtrust werd steeds meer bepaald door kunstmatige tijd. We kunnen hierdoor ons eigen licht bepalen en zetten deze pas uit als we het tijd vinden om naar bed te gaan. We willen vervolgens graag een ononderbroken nachtrust, om alles de volgende dag weer aan te kunnen. We stellen onszelf bloot aan een niet aflatende stroom van informatie, zorgen ervoor dat we niets sociaals missen en proberen te voldoen aan alle deadlines en verplichtingen, zodat we aan het einde van de dag 'voldaan', lees uitgeput en overprikkeld, in bed belanden. Het liefst mét een smartphone.

Misschien is er wel iets te leren van de eenvoudige, natuurlijke slaappatronen van onze voorouders terwijl we tegelijkertijd slapen in de snelle en technologische wereld van nu. Hieronder delen we slaaptips, die je slaap kunnen verbeteren.

 • Zorg voor een slaapritme
  Ga elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op hetzelfde moment op, om een regelmatig slaapritme te ontwikkelen.

 • Creëer een rustgevende omgeving
  In een donkere en koele slaapkamer met comfortabel beddengoed val je sneller in slaap.

 • Vermijd je telefoon in je slaapkamer
  Je smartphone en andere schermen zenden blauw licht uit wat je slaaphormoon, melatonine in de war schopt.

 • Drink geen cafeïne en alcohol
  Het is zo lekker een afzakkertje, maar alcohol en koffie kunnen je slaapcyclus verstoren. Probeer ze vooral in de avonduren te vermijden.
 • Ontspan voor het slapen
  Creëer een rustgevende routine, zoals lezen, mediteren of ademhalingsoefeningen, om je geest te kalmeren voor het slapen. Neem een warm bad en sport niet meer intensief voordat je naar bed gaat.

Slaapkamer TENCEL beddengoed

De ideale slaap omgeving 

Leuk hoor die tips maar de meeste vereisen wel een verandering in je gedrag en dat is best lastig. De tip waarin dat niet gevraagd wordt, is de tip over het creëren van een rustgevende omgeving. Dat is makkelijker te realiseren en geeft je zonder twijfel al een upgrade van je slaap

Klinkt eenvoudig, maar hoe doe je dat? Een rustgevende omgeving creëren. Nou bijvoorbeeld door onder beddengoed te slapen waar je zo comfortabel mogelijk in ligt. Laat dat nou net zijn wat Coco & Cici heel goed kan; extreem comfortabel beddengoed maken.

Al ons beddengoed is gemaakt van 100% natuurlijk en duurzaam materiaal: TENCEL™ Lyocell of Eco Bamboe.

De zachtheid van Coco & Cici beddengoed laat je voelen alsof je op een wolk slaapt. Je zweeft dus eigenlijk door je slaapkamer. Hoe cool is dat?

Ons beddengoed ademt extreem goed, waardoor je lichaamstemperatuur beter gereguleerd wordt tijdens de nacht. Dit is relevant, omdat een koelere slaapomgeving gunstig kan zijn voor het verbeteren van een diepe en rustgevende slaap. Zeker ook voor mensen die last hebben van nachtzweten en opvliegers. Bovendien helpen onze zachte en neutrale tinten om de geest te kalmeren.

Onze dekbedden zijn gemaakt van 100% TENCEL™ Lyocell, zowel de tijk als de vulling. Ze zijn wat zwaarder dan dekbedden van andere materialen. Mensen ervaren daardoor een gevoel van geborgenheid en ontspanning. Waarom? De diepe druk die door zwaardere dekens wordt uitgeoefend, kan de afgifte van serotonine en melatonine bevorderen. En die spelen een belangrijke rol bij slaap. Waardoor jij beter, vaster en dieper zal slapen! 

Night, night 💚

Koop beddengoed TENCEL