Ongekende én duurzame slaapbeleving met Coco & Cici

Ons zachte en duurzame beddengoed, gemaakt van 100% TENCEL™, is samengesteld door experts om jou een ongekende slaapbeleving te geven. TENCEL™ is een van de duurzaamste stoffen ter wereld. Het is een duurzame variant op de stof Lyocell en is ontwikkeld door het Oostenrijkse duurzame stoffenbedrijf Lenzing AG en afkomstig van eucalyptusbomen. Lenzing beheert zijn bossen en produceert zijn stoffen volgens circulaire principes en strenge duurzaamheidsstandaarden.

Hoe TENCEL™ wordt gemaakt

Eucalyptushout

Eucalyptusbomen zijn veerkrachtig en hernieuwbaar, daardoor worden ze gekweekt zonder het gebruik van genetische manipulatie, irrigatie en/of pesticiden.

Oplosmiddel

Het eucalyptushout wordt verwerkt, verpulverd en gedroogd tot vellen die klaar zijn voor verwerking. De vellen worden vervolgens gebroken en opgelost in een niet-giftige amineoxide-oplossing. Dit resulteert in een heldere, cellulose stroperige vloeistof. Er wordt gebruik gemaakt van een gesloten productieproces: 99% van de chemische stof continu wordt gerecycled, waardoor onze impact op het milieu wordt geminimaliseerd en energie en water worden bespaard.

Tencel™

Vervolgens wordt het samengeperst om bulk en textuur toe te voegen. De vezels zijn dan klaar om te worden gesponnen in de zachte, lichtgewicht, ademende TENCEL™ -stof, om jou uiteindelijk in de watten te leggen.

 

De voordelen van TENCEL™

TENCELTM is sterk, maar toch heerlijk zacht. Vochtabsorberend en niet klam zoals katoen. Temperatuurregulerend, want het droogt snel, heel snel. 100% puur natuurlijk, luxueus, vegan, en volledig biologisch afbreekbaar. De stof is ademend en blijft heerlijk ruiken, want bacteriën hebben geen kans te overleven. TENCELTM verenigt eigenlijk alle positieve eigenschappen van andere natuurlijke vezels, in één onverwinnelijke superstof. Waarom zou je nog ergens anders onder willen slapen?

Onze gehele collectie is gemaakt van 100% TENCELT™

Wij beloven jou een beleving tussen de lakens. Een sensationele stof die je nog nooit op je huid gevoeld hebt. Vergelijk het met het uitsmeren van je favoriete lotion over je huid. Zo heb je beddengoed nog nooit ervaren. Na een nacht wil je nooit meer anders!