Ongekende én duurzame slaapbeleving met Coco & Cici

Ons zachte en duurzame beddengoed, gemaakt van 100% TENCEL™, is samengesteld door experts om jou een ongekende slaapbeleving te geven. TENCEL™ is een van de duurzaamste stoffen ter wereld. Het is een duurzame variant op de stof Lyocell en is ontwikkeld door het Oostenrijkse duurzame stoffenbedrijf Lenzing AG en afkomstig van eucalyptusbomen. Lenzing beheert zijn bossen en produceert zijn stoffen volgens circulaire principes en strenge duurzaamheidsstandaarden.

Waarom wij TENCEL™ gebruiken

De beste slaapervaring is er een zonder zorgen. Daarom kiezen we heel bewust voor TENCEL™. TENCEL™ scoort het hoogst op het gebied van algemeen welzijn wanneer het wordt vergeleken met synthetische stoffen en katoen, niet alleen omdat het zacht is en zeer ademend, maar ook omdat TENCEL™ 50% meer vocht absorbeert dan katoen en bacterievorming op zeer effectieve, natuurlijke wijze tegengaat. Uit onderzoek blijkt niet voor niets dat de slaapkwaliteit bij de meerderheid van de deelnemers sterk verbeterde onder TENCEL™ beddengoed.


Gemiddeld brengen we 32 uur van ons leven slapend door. Tijdens je slaap herstelt je lichaam en laad je je batterij op voor de volgende dag. De perfecte voorwaarden voor een goede nachtrust creëren, is dus eigenlijk heel logisch. Volmaakt beddengoed is zo’n voorwaarde. En omdat TENCEL™ niet alleen heerlijk is om onder te slapen, maar ook eerlijk en eco-vriendelijk wordt geproduceerd, kunnen wij in elk geval nóg beter slapen.

Hoe TENCEL™ wordt gemaakt

Eucalyptushout

Eucalyptusbomen zijn veerkrachtig en hernieuwbaar, daardoor worden ze gekweekt zonder het gebruik van genetische manipulatie, irrigatie en/of pesticiden.

Oplosmiddel

Het eucalyptushout wordt verwerkt, verpulverd en gedroogd tot vellen die klaar zijn voor verwerking. De vellen worden vervolgens gebroken en opgelost in een niet-giftige amineoxide-oplossing. Dit resulteert in een heldere, cellulose stroperige vloeistof. Er wordt gebruik gemaakt van een gesloten productieproces: 99% van de chemische stof continu wordt gerecycled, waardoor onze impact op het milieu wordt geminimaliseerd en energie en water worden bespaard.

Tencel™

Vervolgens wordt het samengeperst om bulk en textuur toe te voegen. De vezels zijn dan klaar om te worden gesponnen in de zachte, lichtgewicht, ademende TENCEL™ -stof, om jou uiteindelijk in de watten te leggen.

 

De voordelen van TENCEL™

TENCELTM is sterk, maar toch heerlijk zacht. Vochtabsorberend en niet klam zoals katoen. Temperatuurregulerend, want het droogt snel, heel snel. 100% puur natuurlijk, luxueus, vegan, en volledig biologisch afbreekbaar. De stof is ademend en blijft heerlijk ruiken, want bacteriën hebben geen kans te overleven. TENCELTM verenigt eigenlijk alle positieve eigenschappen van andere natuurlijke vezels, in één onverwinnelijke superstof. Waarom zou je nog ergens anders onder willen slapen?

Onze gehele collectie is gemaakt van 100% TENCELT™

Wij beloven jou een beleving tussen de lakens. Een sensationele stof die je nog nooit op je huid gevoeld hebt. Vergelijk het met het uitsmeren van je favoriete lotion over je huid. Zo heb je beddengoed nog nooit ervaren. Na een nacht wil je nooit meer anders!