Beter slapen ondanks overgangsklachten

Beter slapen ondanks overgangsklachten

Week van de overgang

Je bent boven de 40 en ineens snap je jezelf niet meer helemaal Je krijgt vage klachten. Je voelt je moe, hebt uitbranders die je niet begrijpt, voelt je down, instabiel, opgejaagd of je hebt het ineens heel erg warm of ligt te zweten en te woelen in je bed. Je probeert je vinger erop te leggen wat het kan zijn, maar je hebt eigenlijk nog nooit aan de overgang gedacht. Misschien wel niet omdat je er nog zo weinig over weet.. Hoewel er steeds meer aandacht voor de overgang komt, is de taboe die er op rust groot. En dat terwijl de overgang enorme impact kan hebben op de gezondheid van vrouwen in deze levensfase. Geen enkele vrouw ontkomt eraan.  Dan kan je dus maar beter weten wat de overgang precies is en wat de mogelijke(verzachtende) oplossingen zijn voor deze fase.

Overgang, menopauze, postmenopauze, perimenopauze en iets met door de bomen het bos niet meer zien. Verwarrend al deze termen, die vaak ook nog eens door elkaar worden gebruikt. Omdat het de week van de overgang is, lijkt het ons een goed idee om je kort uit te leggen wat het verschil tussen al deze termen is en wat er te doen is tegen de symptomen van de verschillende fasen.

Last van overgangsklachten

Helderheid in menopauzeland

Goed, even niet te ingewikkeld, maar kort en krachtig het verschil tussen de termen overgang, perimenopauze, menopauze en postmenopauze op een rijtje.

De overgang betekent hetzelfde als de perimenopauze. Dat zijn al twee termen waarmee we hetzelfde bedoelen. Dit is de fase vóór de menopauze. Hier beginnen de fysieke en hormonale veranderingen. Technisch betekent het dat de eierstokken minder oestrogeen beginnen te produceren.

Dan blijven er nog twee termen over. De menopauze en de postmenopauze.

De menopauze markeert het einde van de vruchtbare periode. Dit is hét punt waarop een vrouw een jaar lang achter elkaar geen menstruatie heeft gehad. De oestrogeenproductie daalt verder. De postmenopauze volgt daarop. In deze fase past een vrouw zich aan een nieuw hormonaal evenwicht in het lichaam.


Symptomen die erbij horen

Nu we dit helder hebben, is het interessant om uit te leggen dat er door alle fasen heen overeenkomende symptomen zijn waar een vrouw last van kan hebben. Dit betekent dus dat deze over een langere periode bij haar hormoonverandering kunnen horen.

Enkele belangrijke symptomen zijn slaapproblemen, nachtelijk zweten en opvliegers. Dat zijn de meest gehoorde klachten van vrouwen in al de drie verschillende fasen. Met een drijfnat bed en onrustige slaap als gevolg. Als je met deze klachten worstelt kan Coco & Cici hier echt iets betekenen. De oplossing is namelijk veel eenvoudiger dan gedacht.

De oplossing voor een betere nachtrust

Twee dingen die over het algemeen helpen tegen nachtelijk zweten zijn: ventilatie en hydratatie. De stof die hier bewezen het allerbeste in is, is TENCEL™ Lyocell. Dat zit zo: TENCEL™ Lyocell absorbeert maar liefst 150% méér vocht dan katoen. Oftewel, géén kletsnat bed door nachtelijk zweten en opvliegers. Het helpt bij het afvoeren van vocht en zweet, waardoor het de hele nacht door comfortabel blijft en verbetert de gehele slaapkwaliteit. Bovendien voelt 100% TENCEL™ Lyocell beddengoed van Coco & Cici echt zijdezacht aan, wat heerlijk is voor de huid, die ook vaak gevoeliger wordt tijdens de menopauze.


Nooit meer last van opvliegers?

Omdat Coco & Cici zoveel positieve feedback krijgt van vrouwen die met deze symptomen struggelen, zijn we overtuigd dat we meer vrouwen kunnen helpen die deze problemen ervaren. Zo overtuigd zelfs dat je ook kan proefslapen onder ons beddengoed. Je bestelt ons beddengoed en/of dekbed (voor de ultieme temperatuur verbetering) en mag het 30 dagen uitproberen. Ervaar je geen verbetering van de warmteregulatie, dan mag je het gewoon terugsturen. (Check hier hoe proefslapen werkt).

Hieronder vind je een kleine greep reviews van vrouwelijke klanten, die door ons beddengoed een enorme verbetering van hun slaapkwaliteit ervaren.

Happy Sleepers

Jolanda
“Voorheen, liggend onder katoenen lakens, gaf ik mijn overgangsklachten een dikke 10, zo heftig was het. Maar sinds ik onder Tencel lig, is het nachtzweten nog maar een 4. En ik hoef het ook niet meer drie keer per week te wassen. Dit alles is de prijs tien keer waard! Niks kan aan Tencel tippen. En ook mijn man wil niet anders meer, haha.”

Wilma
“Zonder overdrijven is deze koop een voltreffer geweest! Als koukleum die in de overgang zit is het niet makkelijk om het juiste dekbed te vinden. Nu ik dit geprobeerd heb ben ik volledig overtuigd. Dit is de oplossing voor mij! Want het is diervriendelijk, duurzaam, maar bovenal niet te warm of te koud meer! Ik slaap nu de hele nacht door. Geen klamme huid meer van het zweten en dus ook geen jeuk. In combinatie met het Tencel dekbedovertrek van Coco en Cici die superzacht is slaap ik weer als een roosje!”

Dianne
“Fantastisch beddengoed! Wees gewaarschuwd, hierna wil je nooit meer ander beddengoed. Nachtelijk transpireren is voor mij verleden tijd. Echt top!”
Beste beddengoed bij overgangsklachten


Wereld Menopauzedag Actie!

Speciaal vandaag hebben wij voor jou een unieke actie. Als je een vierseizoenen dekbed koopt en een overtrek krijg je 18% korting met de code:

Byebye-opvliegers


Coco & Cici beddengoed ''lifesaver''

Onze dekbedden ademen als geen ander. Oftewel, de lifesaver als je in de overgang bent. Ze zijn gemaakt van 100% TENCEL™ Lyocell en bestaan uit twee delen. Belangrijk detail is dat ook het tijk (het buitenste laagje van het dekbed) van TENCEL™ Lyocell is en níet van katoen, waardoor de werking van de eigenschappen optimaal zijn.

Wil je meer weten over wat ons TENCEL™ Lyocell beddengoed voor je kan betekenen?Lees hier verder

 

Het nummer 1 beddengoed bij overgangsklachten