Natuurlijk versus synthetisch beddengoed

Natuurlijk versus synthetisch beddengoed

Natuurlijk beddengoed versus synthetisch beddengoed

We krijgen wel eens van klanten te horen dat er andere merken beddengoed zijn die ook TENCEL™ Lyocell bedlinnen verkopen maar dan voor minder geld dan bij Coco & Cici. Dat je er ergens anders minder voor betaalt en het ook zeker niet hetzelfde is, heeft een reden. En die reden leggen we graag uit in deze blog.

Echt goede producten

Alle populaire producten van de beste kwaliteit worden vroeg of laat nagemaakt. Neem bijvoorbeeld designers meubels, kleding, tassen of sieraden. Je kunt erop wachten tot er namaakexemplaren van op de markt verschijnen voor een veel goedkopere prijs. Superleuk een synthetisch namaak truitje of jurk, een nep merk-shirt of fake Rolex. Maar als je goed kijkt, zie je al snel het verschil met de real deal.

Daar komt bij dat namaakproducten vaak een gevalletje van goedkoop is duurkoop zijn. Met een jas die gemaakt is van de allerbeste kwaliteit doe je nou eenmaal langer dan met een goedkope jas van een stof waarvan de kwaliteit te wensen overlaat. Een nepgouden armbandje verliest sneller z’n glans dan echt goud. Of je kunt er niet mee onder de douche, omdat het dan in no time kapot gaat. Kwaliteit heeft een prijs, maar het prijsverschil verdient zich altijd terug in het gebruikscomfort, draagplezier of in duurzaamheid, doordat je er langer plezier van hebt.

Weet wat je koopt

Google TENCEL™ Lyocell beddengoed en je krijgt een hele lijst met beddenspeciaalzaken, merknamen en verkooppunten. Heel handig natuurlijk, maar… weet wel zeker wát je koopt! Dubbelcheck of het beddengoed echt 100% TENCEL™ Lyocell is en dat er niet ook een percentage synthetisch materiaal in verwerkt is voordat je een aankoop doet.

Waarom dat zo belangrijk is? Omdat de synthetische stof het grootste deel van de uitzonderlijke kwaliteiten van Tencel tenietdoet.

In combinatie met synthetisch materiaal neemt TENCEL™ Lyocell beddengoed bijvoorbeeld veel minder vocht op en kan de temperatuur niet meer goed reguleren. Het enige wat eigenlijk nog gehandhaafd blijft, is de ongekende zachtheid en mooie glans van TENCEL™ Lyocell. Maar zacht en glanzend beddengoed staat los van welke materialen erin verwerkt zijn en in hoeverre het duurzaam geproduceerd is.

Als er bijvoorbeeld TENCEL™ Lyocell bedlinnen op het product staat, kunnen er ook andere (goedkope) stoffen in verwerkt zitten, waardoor je er logischerwijs ook minder voor betaalt.

Let op labels

Zie je een TENCEL™ Lyocell dekbed of beddengoed voor een zeer lage prijs? Laat dát jouw alarmbel zijn en lees het label. Is dit droomdekbed wel écht 100% Tencel? Hangt er een officieel ''TENCEL™ Lyocell van Lenzing'' kaartje aan? Zo ja? Go for it! Zo niet, weet dan dat je vooral betaalt voor de zachte stof. Want voor je slaap, huid en haar zal het niet veel extra’s doen. Ja je leest het goed. Beddengoed dat gemaakt is van 100% TENCEL™ Lyocell biedt veel meer voordelen dan alleen goddelijk zachte lakens en ultiem slaapcomfort.

Duurzaam beddengoed

De eigenschap van synthetisch materiaal

De voornaamste eigenschap van synthetische stoffen is dat het isoleert. Dat is uitermate geschikt voor regenkleding, maar niet voor je lakens en dekbed. Tijdens je slaap verliest je lichaam namelijk een kwart tot een halve liter vocht. Slapend onder een synthetische deken of beddengoed, kan dit vocht nergens heen. Picture this, je ligt als het ware de hele nacht in een broeikas te garen. Gevolg: je hebt het broeierig warm, waardoor je onrustig slaapt, ’s nachts vaker wakker wordt en je lichaam niet optimaal kan herstellen. Tja, en daar is je nachtrust nou juist voor bedoeld.

Een 10 voor TENCEL™ Lyocell

Slapen onder synthetisch bedlinnen of onder 100% TENCEL™ Lyocell is totaal níet hetzelfde. Stel dat je de Coca Cola light test zou doen met synthetisch bedlinnen en beddengoed van TENCEL™ Lyocell. Je weet niet welke nacht je onder welk materiaal slaapt, maar wedden dat je het verschil de volgende dag als je wakker wordt feilloos weet?

Het beddengoed en de dekbedden van Coco & Cici zijn gemaakt van 100% TENCEL™ Lyocell. Daarnaast hebben we ook beddengoed van 100% Bamboe. Dit is de goedkopere variant van TENCEL™ Lyocell. Bamboe heeft dezelfde uitzonderlijke eigenschappen als TENCEL™ Lyocell maar dan net iets minder extreem. TENCEL™ Lyocell is nou eenmaal ongeëvenaard en briljant.

Deze glanzende en ultra zachte stof verbetert je slaapbeleving en geeft een luxe uitstraling aan je bed en slaapkamer. De vezel is heel sterk en toch is de stof zachter dan je ooit hebt gevoeld. Nog een voordeel: TENCEL™ Lyocell krimpt en kreukt minder dan bijvoorbeeld katoen. Maar minstens zo fijn is het feit dat TENCEL™ Lyocell niet alleen heerlijk slaapt, maar ook een van de meest duurzame stoffen ter wereld is.

Tencel beddengoed

Lange termijn voordelen

  • Slaap je langere tijd onder TENCEL™ Lyocell, dan ga je het verschil ook in de spiegel zien. Zowel je huid als je haar drogen minder uit, omdat de stof ademt, de vezel een ronde gladde vezel is en de stof ultiem vochtregulerend is. Hierdoor blijft je huid en haar beter gehydrateerd. (Lees: minder slaaprimpels en gespleten haarpunten!)

  • En omdat de TENCEL™ Lyocell vezel razendsnel vocht opneemt, worden je lakens niet klam en vochtig en krijgen bacteriën geen kans om zich er te nestelen. Het beddengoed is dan ook antibacterieel en hypoallergeen. Dit zorgt er weer voor dat je lakens veel langer fris blijven ruiken, alsof het net gewassen is. Concreet: bij synthetische stoffen is de bacteriegroei maar liefst 2.000 keer sneller dan bij TENCEL™ Lyocell. Daardoor hoef je TENCEL™ Lyocell beddengoed minder vaak te wassen. Dat is wel zo voordelig voor je portemonnee en voor het milieu.
Logisch dat je niet meteen stilstaat bij de lange termijn voordelen als je de prijzen van beddengoed naast elkaar legt. De prijs van pure TENCEL™ Lyocell ligt hoger dan andere stoffen. Maar onderaan de streep krijg je er – op álle vlakken – meer voor terug. Something to think about…

Nu weet je wat de reden is van het prijsverschil. Of je kiest voor een lagere prijs en minder (slaap)comfort. Of je gaat voor de duizend-en-een-nacht-slaapbeleving met alle lange termijn voordelen.

Duurzaam beddengoed