Slecht slapen door overgangsklachten?

Slecht slapen door overgangsklachten?

Wakker liggen door overgangsklachten?

TENCEL™ Lyocell is dé oplossing!

Wist je dat 8 op de 10 vrouwen overgangsklachten heeft? Zoals opvliegers, mood swings en slecht slapen. Heel vervelend natuurlijk. Maar je kun het verzachten of zelfs helemaal oplossen. Het toverwoord is TENCEL™ Lyocell. Hoe dit bij overgangs-leed kan helpen, vertellen we je graag in deze blog.

EHBO
Eerste Hulp Bij Overgangsklachten

De overgang is eigenlijk een natuurlijke reorganisatie van je (geslachts)hormonen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat deze shift in je hormoonhuishouding je derde puberteit is. Whut?!

Je eerste puberfase was toen je een guppie van zo’n 2 jaar was: ik ben twee en ik zeg néé! Daarna in je tienerjaren. Je kwam meer los van je ouders en leerde meer op eigen benen te staan. En als derde dus de overgang, die Moeder Natuur vanaf je 40ste jaar kan gaan inzetten.

Ook dit kan een rebels gevoel triggeren om dingen in je leven compleet anders te willen doen of meer je grenzen aan te geven. Dat het hormonale systeem op de schop gaat, valt namelijk vaak samen met de bekende midlife crisis. Als deze sluimerend aanwezig is, kan de overgang dit een flinke push geven. Ze versterken elkaar. En dat kan heel positief zijn: je bent inmiddels verstandig genoeg én hebt de ballen om je achtergestelde dromen alsnog waar te maken. Oftewel, girlpower 2.0!

Slecht slapen overgang

Verrukkelijk slapen ondanks de overgang

Hoe dan ook, je hormonen gaan op de schop en daar kun je ’s nachts behoorlijk van wakkerliggen. Letterlijk: onrustig slapen, eindeloos naar het plafond staren, drijfnat van het zweet wakker worden in een kletsnat bed. Geen pretje. Maar zoals eerder gezegd en beloofd, hier kun je écht iets aan doen. En de oplossing is eenvoudiger dan je denkt.

Twee dingen die over het algemeen helpen tegen opvliegers zijn: ventilatie en hydratatie. De stof die hier bewezen het allerbeste in is, is Tencel. Dat zit zo – hou je vast – TENCEL™ Lyocell absorbeert maar liefst 150% méér vocht dan katoen. Oftewel, geen kans dat als je onder TENCEL™ Lyocell beddengoed slaapt je door opvliegers in een drijfnat bed ligt, wat helaas onder katoenen lakens wel vaak voorkomt.

En dankzij het absorberende vermogen van TENCEL™ Lyocell is je beddengoed razendsnel weer droog. Nog een heel fijn pluspunt: door de gladde vezels van TENCEL™ Lyocell kunnen bacteriën zich niet goed aan de stof hechten. Ook hier zijn jubelende cijfers van: TENCEL™ Lyocell heeft maar liefst 60% mínder huisstofmijt dan katoen. En het wordt nog mooier: bij TENCEL™ Lyocell is de bacteriegroei zelfs 2.000 keer (!) minder dan bij synthetische stoffen (zoals polyester). Meaning? Je lakens blijven veel langer fris ruiken, zelfs na vele opvliegers.

De perfecte outfit tijdens de overgang

Meerdere kledinglagen over elkaar aantrekken, heeft als voordeel dat je iets kunt uittrekken bij een opkomende opvlieger. Maar het heeft ook een nadeel: die extra laagjes isoleren namelijk meer. En daaraan dénken, kan bijna al een opvlieger opwekken.

De overall tip is: draag kleding die hydrateert (luchtige stoffen), die vocht goed opneemt en snel weer droogt. Ga voor heerlijk zachte TENCEL™ Lyocell kleding. En slaap ’s nachts onder lakens van 100% TENCEL™ Lyocell. Zo ben jij 24/7 optimaal gewapend tegen opvliegers.

Belangrijke tip: Let wel op dat de stof gemaakt is van 100% TENCEL™ Lyocell. Helaas is lang niet ieder merk dat met TENCEL™ Lyocell kleding of beddengoed pronkt ook echt volledig gemaakt van deze bijzondere stof. Het gevolg is dat het vaak veel minder hydrateert en ventileert als het gemixt is met andere materialen. Check dus eerst het label voordat je het aanschaft.

Voeding voor een soepele overgang

Behalve de stof die je draagt en wat er op je bed ligt, kan ook voeding helpen. Waar je je lichaam aan blootgeeft, heeft invloed op je hormonale systeem. Zo kan bepaalde voeding de overgangsklachten verergeren of juist verminderen.

DO: Ben jij een vrouw van 40 jaar of ouder? Dan is ijzer sowieso jouw krachtpatser, preventief en tijdens de overgang. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Bladgroenten
 • Volkorenproducten
 • Gedroogde vruchten
 • Vlees(vervangers)

DON’T: Opvliegers (en als gevolg daarvan soms ook een korter lontje) kunnen getriggerd worden door:

 • Alcohol
 • Warme dranken, zoals thee en koffie
 • Soep (warm)
 • Sterk gekruid eten

De overtreffende trap van lekker slapen: een Tencel dekbed

Het vier seizoenen dekbed van Coco & Cici is om van te dromen zo lekker. Het ademt als geen ander en is de Koningin in vochtregulatie. Oftewel, de lifesaver als je in de overgang bent. Ze zijn gemaakt van 100% TENCEL™ Lyocell en bestaan uit twee delen. Belangrijk detail is dat ook het tijk (het buitenste laagje van het dekbed) van TENCEL™ Lyocell is en níet van katoen, wat bij de meeste andere merken die TENCEL™ Lyocell dekbedden verkopen het geval is. Bovendien zijn onze dekbedden, net als ons TENCEL™ Lyocell beddengoed, duurzaam geproduceerd en hypoallergeen (antiallergisch).

Waarom de kans groot is dat je beter slaapt onder een TENCEL™ Lyocell dekbed? Het dekbed voelt sensationeel zacht en luchtig aan. En toch is het iets zwaarder dan een dekbed gemaakt van synthetisch materiaal, wol of dons. Dit heeft het effect van een verzwaringsdeken, wat een gevoel van bescherming, koestering en ontspanning geeft. Dit geldt natuurlijk ook voor iedereen die niet in de overgang is. Dus als je voor TENCEL™ Lyocell kiest, kan die verzwaringsdeken de deur uit. Dat scheelt weer een extra laag slecht-ademende isolatie. Doei opvliegers!

Slecht slapen overgang Dit zeggen onze klanten over ons TENCEL™ Lyocell beddengoed
(anonieme enquête onder 132 klanten)

 • Zo’n 95% vindt TENCEL™ Lyocell beddengoed het allerzachtst dat ze ooit gevoeld hebben. #eens
 • Bijna 92% vindt TENCEL™ Lyocell beddengoed prettiger slapen dan katoen.
 • Ruim 90% vindt het belangrijk dat beddengoed duurzaam geproduceerd is. Check!
 • Bijna 95% geeft de mooie glans van TENCEL™ Lyocell een gevoel van luxe. #blessed
 • Zo’n 64% wil nooit meer onder ander beddengoed slapen dan TENCEL™ Lyocell.
 • Ruim 87% geeft de kwaliteit van Coco & Cici TENCEL™ Lyocell beddengoed een 8 of hoger.

“De webshop van Coco & Cici is net luilekkerland;
het is een walhalla aan prachtige Tencel producten”

Jolanda van den Berg

Jolanda van den Berg (54) heeft veel minder last van nachtzweten sinds ze onder Tencel beddengoed slaapt.

Jolanda: “Tot een half jaar geleden lag ik ’s nachts zo te transpireren dat ik gemiddeld vier à vijf keer per nacht wakker werd in een drijfnat bed, ’s zomers én ’s winters. Ik sliep onder katoenen beddengoed, wat ik meerdere keren per week in de wasmachine deed om de boel weer fris te krijgen. Ik had al vaker andere lakens gekocht van duurdere merken, zoals Rituals en Riviera Maison, maar niets hielp tegen het nachtzweten.

Totdat we in de winkel, ik werk in een herenmodezaak, herenshirts van Tencel verkochten. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat voelde die stof lekker zácht! En we kregen er veel goeie reacties op van klanten. Even later zag ik op Facebook een advertentie van Coco & Cici over Tencel beddengoed. Ik werd nieuwsgierig en heb hun website opgezocht. Hun webshop is net of je in Luilekkerland bent. Het is een walhalla aan prachtige Tencel producten. Maar omdat ze best aan de prijs zijn, kocht ik eerst een kussensloop voor mijn man en mij.

Jeetje, wat beviel dat goed! Tot mijn verbazing merkte ik dat mijn kussen ’s nachts veel minder nat was dan de rest van mijn bed. En het was ook nog eens veel sneller droog. Daarom kocht ik ook een hoeslaken van Tencel. Ik wist niet wat ik meemaakte… Ik werd die eerste nacht niet eens wakker van opvliegers? Voorheen, liggend onder katoenen lakens, gaf ik mijn overgangsklachten een dikke 10, zo heftig was het. Maar sinds ik onder Tencel lig, is het nachtzweten nog maar een 4. En ik hoef het ook niet meer drie keer per week te wassen. Dit alles is de prijs tien keer waard! Niks kan aan Tencel tippen. En ook mijn man wil niet anders meer, haha.”

Duurzaam beddengoed