Wat is het beste dekbed?

Wat is het beste dekbed?

Een goed dekbed doet veel meer dan alleen je een beschermend gevoel geven. Echt, het verbetert je slaap op élk vlak, zodat je ’s ochtends uitgerust wakker wordt. Klinkt dat als een droom? In deze blog lees je alle ins & outs over het ideale dekbed en waar deze aan moet voldoen om je een perfecte nachtrust te bezorgen.

Dekbed: het ondergeschoven kindje van de slaapkamer

De meeste mensen investeren in een mooi dekbedovertrek, omdat je die goed ziet en die door de kleur of het dessin de sfeer in je slaapkamer beïnvloedt. Het dekbed zelf zie je niet, dus waarom zou je daarin investeren, toch? Nou, heb je even…?

Net als onze voeten het ondergeschoven kindje van ons lichaam zijn (ze zitten meestal verscholen in fijn schoeisel), zo zijn dekbedden het ondergeschoven kindje van de slaapkamer. Terwijl je dekbed juist een cruciaal onderdeel van je nachtrust is. Maar – nu komt het goede nieuws – dat betekent ook dat hierin de grootste winst te behalen valt.

Want heerlijk slapen en uitgerust wakker worden, is voor iedereen haalbaar. En omdat wij ook snappen dat je niet zomaar een nieuw dekbed aanschaft, hebben we een waanzinnige try-out voor je: 30 dagen een gloednieuw Tencel dekbed thuis uitproberen, zodat je zelf de game changer voor jouw slaap kunt meemaken. (Verderop meer details!)

Waar is jouw dekbed van gemaakt?

De belangrijkste vraag om jezelf te stellen, is waar jouw dekbed van is gemaakt. Dit geldt niet alleen voor de vulling, maar ook voor de tijk (de buitenste laag van het dekbed). De vulstof kan bijvoorbeeld van katoen, wol, dons, synthetische stof of TENCEL™ zijn. Maar let op: ook al zou de vulling van je dekbed uit 100% TENCEL™ Lyocell bestaan, (wat de allerbeste vulling voor je dekbed is) dan nog zegt dat niet alles.

Sta je op het punt om een nieuw dekbed aan te schaffen? Check dan niet alleen waar de vulling uit bestaat, maar ook waar de tijk van is gemaakt. Als de tijk namelijk van katoen, dons of synthetische stof is, blokkeert dat nagenoeg alle unieke kwaliteiten van TENCEL™ Lyocell. Je dekbed is zo goed als de tijk die eromheen zit. Daarom zijn bij Coco & Cici zowel de dekbedden als de tijk van 100% TENCEL™ Lyocell. Zo profiteer je optimaal van alle fantastische eigenschappen van TENCEL™ Lyocell. En zit er dan ook nog eens TENCEL™ Lyocell dekbedovertrek overheen? Dan heb je onbetwist het beste van het beste in huis om je slaap optimaal te upgraden.


Ademen is essentieel, ook voor je dekbed

Synthetische stoffen zorgen voor een aaneenschakeling van nadelen voor je slaap. Op de eerste plaats omdat deze stoffen slecht ventileren en niet warmte regulerend zijn. Dit geldt (in iets mindere maten) ook voor katoen, wol en dons.

Weet je wat de impact hiervan is op je slaap? Stel je voor dat je een plastic regenjas aan hebt. Je fietst hard tegen de wind en regen in en krijgt het steeds warmer. Door de plastic jas kun je je warmte niet goed kwijt. Je gaat zweten en krijgt het misschien benauwd. Dit kost je lichaam extra energie. Ditzelfde plakkerige, ongemakkelijke effect heeft een slecht ademend dekbed ook op je lichaam. Je kan je lichaamswarmte niet goed kwijt, waardoor je onrustiger slaapt en je lichaam niet goed kan herstellen. Eén keer raden hoe je dan wakker wordt?

TIP: Slaap naakt

Ben jij zo’n bofkont dat je onder een TENCEL™ Lyocell dekbed én beddengoed slaapt? Trek dan geen pyjama aan. De stof van je nachthemd of pyjama is namelijk slecht ademend, waardoor je minder effect merkt van alle fijne eigenschappen van deze bijzonder stof. Naakt slapen is goed voor de kwaliteit van je slaap: je valt sneller in slaap en slaapt dieper. En daar knap jij niet alleen van op maar ook je algehele gezondheid. Bovendien heb je dan minder snel last van huidirritatie, eczeem, schimmelinfectie en huidveroudering.

Dirty little secret: Naakt slapen kan je libido verhogen en je relatie verbeteren. Huid op huid contact met je geliefde geeft jullie allebei een mega love-boost, dankzij het knuffelhormoon oxytocine dat vrijkomt.

Dé stof van de toekomst

Wat TENCEL™ Lyocell dekbedden zo grandioos maakt, zijn de uitzonderlijke eigenschappen van de TENCEL™ Lyocell vezel. Om te beginnen voelt het dekbed heerlijk luchtig en toch aangenaam zwaar aan. Je wordt niet meer middenin de nacht bezweet wakker en ook koude voeten zijn voortaan passé.

Hieronder de belangrijkste kwaliteiten van TENCEL™ Lyocell dekbedden, waarom het dé stof voor de toekomst is:

  • Een TENCEL™ Lyocell dekbed voelt sensationeel, sensueel en comfortabel zacht en luchtig. Toch weegt het zwaarder dan een dekbed van dons, katoen of synthetische vulling. Maar het is minder zwaar dan een verzwaringsdeken. Het dekbed omhult je van top tot teen, ook bij je rug als je op je zij ligt.
  • TENCEL™ Lyocell is warmte regulerend. Dit houdt in dat als je het warm hebt, het een verkoelend effect heeft. Heb je het koud? Dan heeft het dekbed een verwarmend effect. Dus is jouw bedpartner een kacheltje en ben jij een koukleum? Dan is een tweepersoon dekbed ideaal voor jullie.
  • TENCEL™ Lyocell is 10 keer duurzamer dan katoen. Sterker nog, het is een van de meest duurzame stoffen ter wereld en 100% biologisch afbreekbaar. Heel terecht kreeg TENCEL™ Lyocell het Europees Eco label en de Europese Prijs voor het Milieu.
  • TENCEL™ Lyocell wordt CO2 neutraal geproduceerd.
  • Bij het productieproces van TENCEL™ Lyocell wordt maar liefst 50% minder water verbruikt dan bij het productieproces van katoen.

Eerst uitproberen? DEAL!

Niet alleen wij zweren bij TENCEL™ Lyocell dekbedden, het is ook getest door slaapexperts. Wat blijkt? Onze 100% TENCEL™ Lyocell dekbedden komen verreweg als beste uit de bus. Maar een nieuw dekbed aanschaffen, doe je natuurlijk niet zomaar. Helemaal niet als je huidige exemplaar nog niet aan vervanging toe is. Daarom hebben wij een geweldig aanbod voor je. Je kunt een gloednieuw TENCEL™ Lyocell dekbed risicoloos 30 nachten thuis uitproberen. Bevalt het niet? Dan stuur je het gewoon terug. Met deze waanzinnige zelftest kan iedereen ervaren hoe geweldig je onder een TENCEL™ Lyocell dekbed slaapt.

Lees hier alles over proefslapen!

Tencel dekbedden kopen